#1 Jízda snů - Tomáš Cibrik (MX Třebíz)

Prvním z naší posádky obyčejných lidí, které představíme v řadě našich krátkých příběhů s názvem Jízda snů, je Tomáš. Každý má své sny, tak proč je nesdílet společně?

Tomáš, jakožto obyčejný kluk, spravuje motokrosovou trať na Třebízi. Sám také jezdí na své  Yamaze YZ 125. Na trati si plní své sny, ale sní o tom, jak jednou bude mít starého Mustanga Shelby.

IMG_3650

Ty jsi známý tím, že se zajímáš o motokros a máš dokonce svou motokrosovou trať.  Jak jsi se k tomu dostal?

Ahoj, ano máme motokrosovou trať ve Třebízi.

Bylo to tak, že strejda s bratrancem vybudovali v roce 2004 trať a první závody se u nás jely v roce 2005, kdy mi bylo 10 let, a já jsem poprvé očuchal tenhle sport. Ze začátku jsem se dost styděl a moc jsem tomu nevěnoval pozornost, ale táta mi vždy říkal, dělej to, co tě baví. Postupem času přišlo období, kdy jsem začal na trati trávit víc a víc času. Nejvíc zlomová chvíle byla, když jsem tátu ztratil, to jsem na trati trávil nejvíce času a motokros i lidi kolem, mi pomohli tuto chvíli překousnout a posunout se zase dál. No a pak jsem koupil mašinu, protože mě nebavilo se pořád jen koukat. Od té doby jsem pořád tady u nás ve Třebízi.

IMG_3644

Proč to děláš? 

Baví mě to.  Někdo má chatu kde relaxuje a někdo motokrosovou trať. 

Je to sice velká dřina starat se o tak velký areál, ale vždy mě těší, když někdo z kluků přijde a poděkuje za super trénink nebo dobře připravené závody. A mám to kousek od baráku, takže se můžu jít kdykoliv svézt a vyčistit si hlavu.

IMG_3647

Co je tvůj sen a proč?

Já jsem hrozný snílek, vždy si představuji, že budu mít nadupanou káru, velký barák, bude ze mě pracháč, ale realita je pak jiná. Vlastně, když se tak zamyslím, tak ti to k ničemu není, důležité je, abychom byli zdraví, aby rodina držela při sobě a byla šťastná. 

Můj největší můj sen z dětství je americká klasika Shelby.  Veteráni se mi vždy líbili, ale tohle je prostě srdcovka. No a také užít si život naplno, být úspěšný, cestovat, aby na mě mohl být otec pyšný.

IMG_3634

A proč je to pro tebe důležité?

Důležité je si za nimi jít, protože by život pak pro mě nedával smysl. Pokud by si člověk neplnil sny, nešel za svým cílem a nedělal  to co má rád, co ho baví a dává mu radost ze života, tak to pak celé postrádá smysl.

Co pro tebe znamená svoboda?

Svoboda je pro mě tam, kde mohu být sám nebo s přáteli, hodit všechny starosti za hlavu a být v pohodě. Důležitý je být sám sebou.

IMG_3633